Hoe organiseer je een goede zakelijke zomerborrel?

Met de zomer in aantocht is het tijd om na te denken over het organiseren van een zakelijke zomerborrel. Een goed georganiseerde zomerborrel is niet alleen een leuke manier om de zomer te vieren, maar kan ook bijdragen aan je netwerk en het versterken van je bestaande relaties. We hebben enkele tips voor het organiseren van een succesvolle zakelijke zomerborrel voor je op een rijtje gezet.

Kies een geschikte locatie
De locatie is een belangrijk onderdeel bij het organiseren van een zomerborrel. Kies een locatie die past bij de sfeer die je wilt creëren. Een strandtent kan bijvoorbeeld perfect zijn voor een informele borrel, terwijl een mooie eventlocatie meer geschikt is voor een meer formele gelegenheid. Houd bij je keuze ook rekening met de bereikbaarheid met het openbaar vervoer en of er voldoende parkeergelegenheid is.

Werk met een thema
Wanneer je ervoor kiest om met een bepaald thema te werken kan je al je uitingen daarop afstemmen. Hierdoor creëer je herkenbaarheid en weten je relaties ook wat ze kunnen verwachten van je borrel. 

Geef aandacht aan je uitnodigingen
Stuur uitnodigingen naar de gasten ruim van tevoren, zodat zij de datum en tijd kunnen reserveren in hun agenda. Geef duidelijk aan waar de borrel plaatsvindt en wat ze kunnen verwachten. Kies je voor een bepaald thema? Verwerk dit dan ook in je uitnodiging. Hoe persoonlijker je uitnodiging is hoe hoger je opkomst zal zijn.

Verras met eten en drinken
Een belangrijk onderdeel van elke borrel is het eten en drinken. Zorg ervoor dat er voldoende drankjes en hapjes zijn voor alle gasten. Houd rekening met verschillende dieetwensen en allergieën en biedt indien nodig vegetarische en glutenvrije opties aan. Verras je gasten bij met een lekkere zomer cocktail bij binnenkomst. Vergeet hierbij ook niet de non-alcoholische drankjes. 

Zorg voor een goede planning
Een goede planning is essentieel voor het succes van de zomerborrel. Kies een datum en tijd die voor iedereen geschikt is en zorg ervoor dat de uitnodigingen ruim van tevoren worden verstuurd. Maak een duidelijke planning van de activiteiten die je wilt organiseren en zorg ervoor dat alles op tijd klaar is.

Organiseer activiteiten
Een zomerborrel biedt de gelegenheid om activiteiten te organiseren die de teambuilding bevorderen en voor een gezellige sfeer zorgen. Denk aan spellen zoals een pub quiz, beachvolleybal of frisbee. Het is ook mogelijk om een workshop te organiseren, zoals een cocktailworkshop of een barbecueworkshop.

Vergeet de muziek niet
Muziek kan de sfeer van een borrel maken of breken. Zorg ervoor dat er geschikte muziek wordt gedraaid die past bij de gelegenheid en de gasten. Maak eventueel een afspeellijst van tevoren of huur een DJ in om de muziek te verzorgen. Wanneer je de DJ laat optreden met bijvoorbeeld een saxofonist dan krijg je helemaal een zomerse fibe!

Maak gebruik van de buitenruimte
Een zomerborrel is bij uitstek geschikt om buiten te worden georganiseerd. Maak gebruik van de buitenruimte en creëer een gezellige sfeer met bijvoorbeeld sfeerverlichting, loungebanken of parasols. Heb je geen buitenruimte beschikbaar? Kleed je ruimte dan aan met zomerse attributen. 

Door deze tips in gedachten te houden, kun je een succesvolle zomerborrel organiseren die bijdraagt aan een groter netwerk en beter relaties. Zo blijven mensen je succesvolle zomerborrel herinneren en zullen ze volgend jaar weer komen.

 

Geen blogs meer missen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Recommended Posts