Noblecast: streaming met automatische ondertiteling

Ga je binnenkort een hybride event organiseren? Kijk dan eens naar het streaming platform van Noblecast. Dit simpele en gebruiksvriendelijke platform biedt je voldoende mogelijkheden om snel een stream te realiseren en het heeft een aantal hele mooie verrassende features.

Streamen in het platform zelf
Bij de meeste platformen heb je nog aparte software nodig om je stream te realiseren. Noblecast is een van de weinige waarin je rechtstreeks in het platform zelf streamd. Met een simpele streamkey ben je heel snel online. Het voordeel hiervan is dat je niet afhankelijk bent van een derde partij en dat je makkelijk van te voren kunt testen of alles werkt

Interactie
Noblecast heeft er bewust voor gekozen om geen uitgebreide mogelijkheden voor interactie aan te bieden. Ze beperken zich tot een chat en een poll functie. Deze twee zijn dan wel weer goed te uitgedacht en makkelijk in het beheer. Zo heb je automatisch een de beschikking over een cue scherm voor je presentator en zijn ze ook goed te gebruiken op een mobiele telefoon. Handig voor je publiek in de zaal.

Branding
Waar je bij de meeste platformen maar minimale aanpassingen kunt doen wat betreft de branding kan je bij Noblecast de kleuren en logo’s aanpassen aan je huisstijl. Ook is het mogelijk om onderaan de stream meer informatie kwijt te kunnen met eventueel foto’s, links etc.

Automatische ondertiteling
Om je stream toegankelijk te maken is het bij Noblecast mogelijk om de automatische ondertiteling aan te zetten. We hebben het getest en het blijkt heel nauwkeurig te zijn en wat ons betreft werkt het zelfs beter dan wanneer je je uitzending live laat ondertitelen

Tweede stream voor je tolk
Voor organisatoren die werken met een tolk tijdens je uitzending is dit de oplossing. Moest je vroeger in je stream een extra blokje plaatsen met daarin het beeld van je tolk. Bij Noblecast heeft de tolk zijn eigen plaats op de pagina en kun je hem aan of uitzetten. Zo staat hij niet over je hoofdbeeld heen en kan je hem of haar goed in beeld brengen.

Social & Web​
Wil je je event ook live streamen of bijvoorbeeld Facebook of LinkedIn? Of zend je liever uit via je eigen website? Geen probleem, Noblecast levert je een iFrame die je gemakkelijk op je eigen website kan plaatsen.

Geen blogs meer missen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Recommended Posts