6 verschillende vormen van video content

Video content is enorm populair. Meer dan de helft van alle internetgebruikers kijkt dagelijks naar filmpjes, streams of andere video’s. In 2021 kijkt men gemiddeld zelfs 100 minuten per dag naar online video’s.

Met name in het afgelopen jaar is de consumptie van online beeldmateriaal verbazingwekkend gestegen. Dit is natuurlijk ook niet heel vreemd, gezien het vele thuiszitten als gevolg van de pandemie. Bovendien behoort video content in al zijn soorten en maten tot een leuk stukje amusement, maar daarnaast zijn veel video’s ook heel leerzaam en nuttig.

Voor bedrijven is de toepassing van video content zelfs zeer effectief, want als een foto al meer dan 1000 woorden zegt… dan kun je wel na gaan hoeveel je met een video kan vertellen!

Video content is er in allerlei soorten. Maar, wat zijn precies de verschillen en welke vorm van video content past het best bij jou? Als experts op het gebied van video content lichten wij van Objektiv hier een aantal vormen toe.

Een animatievideo
Wil je een ingewikkeld proces snel, gemakkelijk en helder uitleggen? Dan is het gebruik van een animatie hier zeker voor geschikt. Een animatie is in feite een getekende video waarin bekende iconen en herkenbare beelden worden gebruikt.

Animatievideo’s bestaan in alle soorten en maten. Objektiv biedt een grote keuze, van voice-overs tot illustraties en alles daar tussen in. Hierdoor kunnen animaties voor vrijwel iedere organisatie en bedrijf ingezet worden. Bijvoorbeeld wanneer een complex of technisch ingewikkeld product op een begrijpbare manier moet worden uitgelegd.

Een brand video
Een brand video is een persoonlijke video van jouw merk of bedrijf. De kracht van een brand video zit hem in de lengte. Niet kort en krachtig, maar juist meer afspeeltijd en dus meer aandacht voor jouw merk en visie.

Met een brand video neem je de kijker mee op reis en geef je een verhaal mee, waardoor de boodschap echt blijft hangen. Op deze manier speel je in op een specifieke lifestyle, behoefte of gevoel waarin de kijker zich herkent. Hierdoor laat jij jouw merk en visie uniek en oprecht overkomen.

Een uniek kijkje achter de schermen
Een brand video gaat goed samen met een uniek kijkje achter de schermen bij jouw bedrijf. Op deze manier creëer je een authentiek beeld van onder andere de bedrijfscultuur, visie en de manier waarop jullie aan het werk gaan. Kortom, een gerichte focus op de aspecten die jouw organisatie speciaal maken en onderscheiden van de concurrenten.

Bovendien geeft deze authentieke vorm van video content een gevoel van vertrouwen bij de kijker. Het personeel en de manier waarop zij met elkaar te werk gaan worden in beeld gebracht, waardoor je ze als kijker leert kennen.

Deze unieke kijk achter de schermen kan op verschillende manieren worden vormgegeven. Je kan bijvoorbeeld denken aan een video van een brainstormsessie of juist een video van de bedrijfscultuur na werktijd. Een combinatie van beiden of een andere insteek kan natuurlijk ook. Er is dus van alles mogelijk!

Live streaming
Live streaming kan als populaire en veel gebruikte vorm van video content natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Bij live streaming kan je denken aan het streamen van bedrijfsevents of webinars. Omdat je live bent wordt de interactie met het publiek en daarmee ook de betrokkenheid vergroot. Kijkers kunnen tenslotte direct vragen stellen en reageren tijdens de stream.

Het live aspect van streamen creëert daarnaast ook een gevoel van ‘FoMO’ (Fear of Missing Out). De stream is tenslotte live, dus wanneer je niet meekijkt loop je de kans iets te missen op het moment van actie. En, de cijfers liegen er niet om: maar liefst 44% van de kijkers geeft aan minder televisie te kijken vanwege het ruime aanbod aan live gestreamde content.

Wil jij ook graag live streamen op een professionele manier? Bijvoorbeeld het live streamen van jouw event, webinar of webcast? Dankzij onze mobiele studio is dit mogelijk bij jou op locatie!

Event video
Na een geslaagde stream van jouw online event met veel positieve reacties is het natuurlijk erg leuk om een event video van jouw event te hebben. Hierbij kan je denken aan een korte video van jouw online event, waarin alle hoogtepunten aan bod komen.

Een voordeel van een goed in elkaar gezette event video is dat deze uitnodigend is. Want, na het zien van de video wil men graag aanwezig zijn bij jouw volgende (online) event!

Voordat jouw online event een succes kan worden komt er natuurlijk wel het een en ander bij kijken. Geen zorgen, wij hebben wat tips voor een onderscheidend online event voor jou op een rij gezet.

Een interview of podcast
Een andere, sterk in populariteit toegenomen vorm van video content, zijn interviews en podcasts. Deze stijging in populariteit is niet zonder reden, gezien de hoogwaardige en educatieve vorm van video content. Een interview of podcast biedt de perfecte mogelijkheid om samen met experts diep in te gaan op verschillende onderwerpen en dat creëert een sterke meerwaarde.

Een ander voordeel van interviews of podcasts is de mogelijkheid om een serie op te zetten, waarbij er in iedere aflevering een ander onderwerp wordt uitgelicht of andere gast(en) aanwezig zijn. Op deze manier creëer je een groot aanbod aan content en versterk je de betrokkenheid van de kijker. Een goede serie wil men tenslotte graag blijven volgen!

Geen blogs meer missen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Recommended Posts