6 leuke podcasts over de evenementenwereld

Tegenwoordig zijn podcasts niet meer weg te denken. Vooral in de corona tijd kregen ze een extra boost! Ideaal om te luisteren tijdens een wandeling of wanneer je onderweg bent. Er is inmiddels een gigantisch aanbod aan podcasts over ieder onderwerp dat je maar kan bedenken. Ook over de evenementenwereld is een groot aanbod aan luistermateriaal. In deze blog zetten we 6 leuke podcasts op een rijtje waar je zeker naar zou luisteren!

1. Greater Venues Podcast

In deze podcast bespreekt de redactie van GreaterVenues de grote onderwerpen van locatie land. Juist nu de evenementenbranche de afgelopen twee jaar in zwaar weer verkeerd gaan ze in gesprek met de insiders. Ze hebben interessante gesprekken, discussies en behandelen veel locatienieuws. Iedere maand bespreken ze dit samen met een collega en geven ze aan wat hun is opgevallen zodat je als luisteraar helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. 

Luister hier de Greater Venues Podcast

2. Pleinvrees De Podcast 

Het team van Pleinvrees geeft je in deze podcast een kijkje achter de schermen in het leven van artiesten, boekers en alles wat komt kijken bij het organiseren van evenementen. Iedere aflevering is er een iemand te gast uit de artiesten of evenementenwereld die Welmer en Floris alles vertelt over wat ze in hun carrière hebben meegemaakt. Het is een laagdrempelige podcast waar veel wordt gelachen waardoor de twee uur durende afleveringen zo voorbij vliegen. 

Luister hier Pleinvrees De Podcast

3. De Meeting Room 

Samira Salman en Melanie Westdijk van Event Planner Academy praten je in deze podcast bij over de zakelijke evenementenwereld. Ze praten wekelijks over onderwerpen die jou kunnen helpen om nog betere evenementen te organiseren. Van eventmanagement tot eventstrategieën en alles wat daar tussen zit om een succesvol event te organiseren.

Luister hier De Meeting Room Podcast

4. Evenementenmensen – in de werkschoenen van

In de podcast van Evenementenmensen komen diverse gasten aan bod die werkzaam zijn in de evenementensector en alle ins en outs over hun vak vertellen. De afleveringen variëren enorm, zo zijn er afleveringen met onder andere programmeurs, podiumbouwers, producenten en ga zo maar door. Een leuke podcast voor eventprofessionals maar ook voor mensen die nog niets van de evenementenwereld weten. Aan het eind van de aflevering zal je geïnspireerd zijn door ieders verhaal!

Luister hier Evenementenmensen – in de werkschoenen van Podcast

5. Onstage de podcast

Door verveling vanwege corona hebben Nikki en Thijs On Stage The Podcast opgezet waarin ze mooie interviews hebben met professionals. Ze hebben het hier over hun loopbaan, up’s, downs en mooie momenten die ze meegemaakt hebben tijdens hun jaren in de evenementen industrie. De afleveringen worden met veel enthousiasme gepresenteerd en door hun grote netwerk komt er voor iedereen wel een aflevering aan bod waar je jezelf kan terugvinden. Of je nu zelf in de evenementen werkt of je een bezoeker bent.

Luister hier Onstage de Podcast

6. Na de pauze

In deze podcast praat René van Binsbergen met bekende namen uit de evenementenwereld. Ze hebben het over hoe ze begonnen zijn in deze wereld en wat hun sleutel tot succes was. Ook praten ze over hoe ze omgaan met de tijd waarin de industrie vrijwel stil ligt wat leidt tot veel inspirerende verhalen. 

Luister hier Na de pauze de Podcast

Geen blogs meer missen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Recommended Posts