5 creatieve manieren hoe je polaroidfoto’s in kunt zetten als verbindende tool op evenementen

Polaroidfoto’s zijn uniek en creëren tastbare herinneringen. Er zijn verschillende mogelijkheden om ze in te zetten op evenementen. In dit blogartikel deel ik vijf creatieve manieren, waarbij polaroids niet alleen zorgen voor fun, maar ook voor verbinding. Of je nou een bedrijfsfeest, netwerkbijeenkomst of teamdag organiseert, deze ideeën zullen zeker een leuke en interactieve dimensie toevoegen aan ieder evenement.

Netwerken/speeddaten met polaroidfoto’s 

De gasten worden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact gebracht. Van iedere persoon wordt een foto gemaakt en deze persoon ontvangt dan een polaroidfoto van een andere aanwezige, met de opdracht die persoon zijn of haar foto te geven. Voor wie wat extra hulp kan gebruiken, geven de polaroidfotografen een hint. Naast het uitwisselen van de foto’s kan je ook de polaroidfotograaf de aanwezigen met elkaar laten verbinden door willekeurige personen met elkaar op de foto te zetten. Het lijkt soms wat onwennig, maar ik kan je vertellen, je zult versteld staan hoe leuk het is als je mensen uit hun comfortzone ziet stappen. Er ontstaat hoe dan ook altijd een leuk gesprek.

Fotomuur of (kerst)boom

Maak een opvallende fotomuur waar je van iedereen polaroidfoto’s kunt ophangen. Versier een houten paneel of een speciale achtergrond met linten, bloemen, ballonnen of andere decoratieve elementen. Hang mini-wasknijpers of kleine clips aan de muur en nodig iedereen uit om hun foto’s op te hangen. Naarmate het evenement vordert, zal de muur gevuld raken met een kleurrijke collage. Als de aanwezigen elkaar niet kennen kan je dit stimuleren door de muur als netwerkgelegenheid te gebruiken. De collage kan ook meegenomen worden naar kantoor, als blijvende herinnering aan een teamdag.

Met kerst is het heel leuk om een kerstboom te vullen met polaroids. De foto’s kunnen in een rond ‘kerstbal’ fotoframe geplaatst worden. Je zou dit ook kunnen combineren met een moment waarop de kerstpakketten uitgereikt worden. Iedereen neemt dan gelijk zijn/haar foto mee naar huis, om trots te laten zien aan familie en vrienden.

Polaroid speurtocht/wedstrijd

Organiseer een speurtocht/polaroidwedstrijd om de creativiteit aan te moedigen. Geef iedereen een onderwerp of thema waarop ze zich moeten concentreren. Dit kan bijvoorbeeld ‘vriendschap’, ‘lachen’ of ‘liefde’ zijn. Maar het kunnen ook belangrijke kernwaarden van de organisatie zijn. Samen met de gevonden voorwerpen gaat de persoon (of als team) op de foto. Van de favoriete foto’s kies je vervolgens een winnaar op basis van originaliteit, compositie of andere criteria. Dit creëert niet alleen betrokkenheid onder de gasten, maar zorgt ook voor interessante gesprekken en een leuke competitieve sfeer.

Samen een verhaal maken

Deze optie lijkt een beetje op de vorige, maar is net iets anders. Verdeel de groep in een aantal subgroepen. Iedere groep krijgt de opdracht om een verhaal te maken met behulp van de omgeving, attributen, fotoprops, verkleedkleding, noem het maar op. Van ieder moment wordt een polaroidfoto gemaakt. Aan het einde worden alle verhalen verzameld waarna de groepen met elkaar gaan kijken naar de polaroidfoto verhalen om erachter te komen wat het verhaal is. Het bevordert samenwerking en creativiteit en gegarandeerd een hoop lol.

Workshop kleurrijk samenwerken

De polaroidfoto’s worden tijdens een kleurrijke en krachtige sessie over gedragsstijlen als tool ingezet om zo de communicatie en onderlinge samenwerking te verbeteren. Door middel van een DISC-profiel herken je jezelf en anderen. Zo kun je sneller en effectiever contact maken met collega’s. De polaroidfoto’s worden verwerkt in een van de DISC kleuren, zodat iedereen weet wie wie is en wat zijn/haar profiel is. Een leuke en nuttige herinnering aan een mentaal groeimoment voor zowel het team als de individuele medewerker.

Of het nu gaat om het creëren van tastbare herinneringen, het stimuleren van interactie tussen gasten of het toevoegen van visuele aantrekkingskracht aan je evenement, de mogelijkheden zijn wat mij betreft eindeloos. Hopelijk inspireren deze ideeën ook jou om polaroids te gebruiken als een krachtige verbindende tool. De kans is groot dat je hiermee de gasten een unieke ervaring biedt en dat je een blijvende indruk achterlaat.

Recommended Posts